Pěstujete na zahrádce či na balkoně? Domácí produkty chutnají úplně jinak než ty kupované! Zkuste si něco zasadit a uvidíte jakou budete mít ze sebe radost až Vám vyroste první jahůdka či mrkvička! Anebo si jen tak na louce natrhejte sedmikrásky a hoďte si je do jogurtu či salátu! - Mají blahodárné účinky na játra, žlučník a dýchací cesty:)
Domácí fíkový koláč "co dům dal": sušené fíky a kukuřičná mouka na hranici expirace, trochu bílého jogurtu od snídaně, pár vlašáků ze zahrádky, pšeničné otruby, med, skořice, vajíčka od sousedky, starší banán a trochu čerstvé pomerančové kůry. Voilà!
Nedopalky zabíjí. Věděli jste, že každý odhozený filtr znečistí až 500l mořské vody?
Uvnitř vyplechované, zvenčí dřevěné staré chlaďáky (předchůdce elektrických ledniček) nepatří na smetiště! V luxusní stylové restauraci "zahrají" design, ale i uchovají víno ve stabilní teplotě. Zero Waste.
Takhle dali v hotelu Jičín "nový život" kachním křidélkům. Obrali je do posledního kousku, spekli a vyrobili huspeninu. Tu pak podávali s domácí cibulovou marmeládou a nakládaným patizonem od místních farmářů.
Také rádi odšťavňujete? A co děláte s dužinou? My jsme si udělali zdravý fresh juice z červené řepy a mrkve a veškerý "odpad" jsme použili do jemné krémové polévky se špetkou skořice a kapkou pomerančové šťávy:)
Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii Taste-Waste.
Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!