VYHLEDEJTE A HODNOŤTE
Profil uživatele
avatar

Věra Kailová

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  1
Oblíbenost komentářů
45
19
Počet komentářů 35
Ohodnocené restaurace 0
Účast na gastroakcích 6

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 15

Moje komentáře

> 19. 02. 2019 - Benjamin: Do Benjamina jsem se těšila...
Do Benjamina jsem se těšila pro jeho zajímavý koncept a mé očekávání nezklamal :-) Určitě u nás, milovníků vína, zabodoval se zajímavou rozšířenou nabídkou. Obsluhoval sám pan majitel, blonďatý Jonathan Rhys Meyers (doufám, že ho tím připrovnáním potěším) :-D Peckou byl amuse-bouche v podobě studené polévky alá koprovka, ovšem zde s červenou řepou, jak jednoduché a zároveň geniální spojení chuti. A spojit mi na talíři topinambur, tuřín a kedlubnu? To snad bylo přímo pro mě na míru, pánové :-)
> 19. 02. 2019 - Miyabi: V Miyabi krásně a pomalu...
V Miyabi krásně a pomalu plynul čas, cítila jsem se tam jako v oáze relaxace. Slečna servírka byla milá a všechny chody moc pěkně popisovala. Moje chuťové buňky však nebyly na tradiční japonskou kuchyni připraveny a opravdu moc mě to mrzelo. Spoluhodovníci u stolu byli ze všeho nadšení a já si jen říkala "proč ne i já?!". Ovšem i taková zkušenost je pro gastronauta důležitá...
> 19. 02. 2019 - Nautilus hotel, Goldie: No vidíte, my měli jinou...
No vidíte, my měli jinou pěnu :-)
> 31. 01. 2019 - Adria hotel, Triton restaurant: Do Tritonu jsem se těšila...
Do Tritonu jsem se těšila na neobvyklé prostředí, o čem všem by ty zdi mohly vyprávět... :-) Já bych jistě mohla vyprávět o neotřelém amuse-bouche, mléčné espumě s řepnou granitou, konzistencí a kombinací chutí na jedničku! Předkrm ladil mému oku, díky dominantní kyselé chuti bohužel ne mým chuťovým pohárkům. Ovšem hl.chod, to už byla jiná liga, za ten tleskám. Pro šéfkuchaře p.Horáka bylo letošní téma šité přímo na míru a splnil ho výborně.
> 25. 01. 2019 - InterContinental hotel, Zlatá Praha: Zlatá Praha, že je nejlepší...
Zlatá Praha, že je nejlepší v obsluze?! Ano, je, a to právem :-D Slečna, která nás usazovala, i číšníci, kteří se o nás starali, všichni byli skvělí a milí, nespěchali, nechali nás vychutnat menu, kterému vévodila telecí líčka (ta uzená slaninka, hmmm), skvěle sekundoval zauzený losos a výborný jáhlový nákyp ve stylu crème brûlée, nebylo lepší sladké tečky na závěr. Vadily mi jen velmi ztuhlé kuličky másla - ale už teď se stydím, že tomuto místu vůbec něco vytýkám :-) Děkujeme, na viděnou.


 
Kdo umí víno pít – umí milovat.
George Sandová
Top
English