VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Benjamin

Benjamin
Norská 602/14
Praha 10 - Vršovice
100 00
17.30–19.30, 20.15–23.30, st–so (vstup na začátky degustací jen v 17.30 a 20.15)
    774 141 432
Kuchyně:
česká moderní, francouzská, mezinárodní
Zvláštnost:
Řízená zážitková degustace. Žádají dochvilnost, obnovují tradice. „Chceme být místem s neotřelou kuchyní, kde poznáte svého šéfkuchaře, místem, kde poznáte jeden druhého, místem, kde se všichni zákazníci setkají u jednoho stolu a nechají se hýčkat chutěmi regionální české kuchyně.“
Hodnocení GR2019
Jídlo: 0.0
Obsluha: 0.0
Interiér: 0.0
Cena: 0
Moje hodnocení pro GR2020
Jídlo:
Obsluha:
Interiér:
Cena:
(průměr za jídlo a nápoj/1 osoba)
Vložit komentář

Přečtěte si Pravidla registrace.

Komentáře

Grand Restaurant Festival 2019 (18. 3. 2019 15:27:44)

Jedna z nejlepších degustací, jaké jsem na GRF zažila. Naprosto netradiční koncept, krásné prostředí a hlavně fantastická gastronomie. K tomu všemu výtečné víno, profesionální obsluha, úžasně zkombinovane chutě. O jejich krokotě z kachního rillets zalité poctivým a perfektně vychucenym kaldounem se mi zdá dodnes!
 

Grand Restaurant Festival 2019 (1. 3. 2019 19:39:16)

Sezení u 9ti místného barpultu je opravdu netradiční. Člověk si trochu přijde jako na návštěvě, romantické špitání vyloučené;-) Obsluha osobní, pozorná, milá - největší přednost Benjamina. Jídlo velmi dobré, ovšem nikoli dechberoucí, tedy až na kaldoun s rilletes v trojobalu, ten byl nezapomenutelný, stejně tak desert-tatranka, která byla ovšem pouze za příplatek v rozšířeném menu. Vína slušná, ale nikoli výtečná. Restaurace určitě stojí za návštěvu, ale špička GRF se zatím nachází jinde.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (25. 2. 2019 10:15:59)

Působivý koncept restaurace, útulné prostředí, zajímavé menu. Nejlépe zapůsobil kaldoun, opravdu vynikající. A vymazlená pomazánka z droždí, která mi navodila chuťový sentiment k zážitkům z mládí.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (24. 2. 2019 16:36:47)

Koncept zajímavý, prostředí příjemné, obsluha přívětivá, kaldoun vynikající, ostatní jídla dobrá. Neškodila by větší informovanost "na place" o tom, co se děje v kuchyni. Bylo inzerováno červené víno k divočině, ale z divočiny se vyklubala "kráva". Na dotaz, jaká jídla budou v rozšířeném menu, nám bylo sděleno, že sumec, ale pak kuchař představoval okouna. Bílá vína obě skvělá, červená Isabela bohužel, naopak,velmi nepovedená.Celkový dojem nebyl špatný, ale mohlo to být lepší.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (19. 2. 2019 22:35:57)

Do Benjamina jsem se těšila pro jeho zajímavý koncept a mé očekávání nezklamal :-) Určitě u nás, milovníků vína, zabodoval se zajímavou rozšířenou nabídkou. Obsluhoval sám pan majitel, blonďatý Jonathan Rhys Meyers (doufám, že ho tím připrovnáním potěším) :-D Peckou byl amuse-bouche v podobě studené polévky alá koprovka, ovšem zde s červenou řepou, jak jednoduché a zároveň geniální spojení chuti. A spojit mi na talíři topinambur, tuřín a kedlubnu? To snad bylo přímo pro mě na míru, pánové :-)
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (4. 2. 2019 20:53:20)

Příjemná obsluha, zajímavé degustační menu,dokoupili jsme si dvouchodové menu za 200/osobu,v ceně však nebyla servírovaná sklenička vína,která nás vyšla na 250 korun jedna ??? Dopláceli jsme 900 kč. Servírovaná vína jsme si nemohli vybrat,tak jak píší ostatní,ale přesto byla servírovaná vína výborná.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (4. 2. 2019 12:03:01)

Zajímavý koncept, návštěva restaurace pro nás byla příjemným osvěžením, setkali jsme se s příjemnými lidmi - pana majitele nevyjímaje. Během večeře byla příjemná atmosféra a dokonce jsme se dost pobavili. Jídlo bylo dobré, na většině jsem si opravdu pochutnala (rozšířili jsme degustaci na 5chodů). Kaldoun top!
 

Grand Restaurant Festival 2019 (3. 2. 2019 12:12:02)

Netradiční koncept restaurace funguje na očividném nadšení a "geek"ovství obsluhy a kuchařů pro moderní českou kuchyni a objevování nových postupů a kombinaci. Z festivalového menu nám nejvíce chutnal kaldoun. Nabídka vín byla na poměry GRF velmi široká.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (3. 2. 2019 09:31:18)

Velke a rozhodne mile prekvapeni! Prostredi prijemne, obsluha taktez, napady genialni. Je hned poznat, kdyz nekoho jeho prace opravdu bavi. Velkoryse chovani obsluhy i pana majitele, skvela prezentace chodu v podani panu kucharu. Chutove poharky poteseny
 

Štíple

Connoisseur

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (2. 2. 2019 09:12:00)

Na GRF chodíme řadu let a vždy zkoušíme nové restaurace. Někdy si říkáme, že příští rok půjdem jen do těch osvědčených, abychom se vyhnuli zklamání. Když ale v prosinci degustace kupujeme, převáží touha poznávat nové a jdem do rizika znovu :-). V pŕípadě restaurace Benjamin se to rozhodně vyplatilo. Byl to opravdu příjemný zážitek nejen kvůli výbornému jídlu, ale díky jeho prezentaci a pozorné a kultivované obsluze. Posledni chod byl vlažný, prý záměrně. Bylo by dobré na to předem upozornit.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (30. 1. 2019 12:16:24)

Byl jsem opravdu překvapen, že je restaurace jen pro 10-12 osob, když jsem se ale nad tím zamyslel, tak musím říct, že je to úžasný nápad jak pro kuchaře tak pro hosta a pokud si na sebe takto vydělají, je to bomba. Jídlo bylo moc dobré, amuse-bouche "něco jako koprová s vejcem a řepou" byla super, docela mě mrzelo že, jsme si nemohli z časových důvodů dokoupit ještě zbylé dva chody. Každopádně důvod se sem vrátit. Obsluha super a víno na výběr byl dobrý nápad.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (27. 1. 2019 00:26:53)

Smetanově nezvyklý kaldoun chutnal příjemně, jen na kroketku tvořenou trhanými husími stehny je potřeba více obratnosti při dělení krokety lžící ve zbytečně hlubokém talíři. Možná by měli kuchaři vyzkoušet, jaké je to v roli hosta. Brambora s pórkem mi nic neříkala. Hovězí pupek určitě tužší než bych si přál. Víno velice dobré, navíc možnost výběru, což kvituji s povděkem. Navíc číšník doléval výrazně nad rámec GRF. Děkuji. Je to celé zajímavý koncept pro skupinu 10-12 lidí na degustační večeři.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (27. 1. 2019 00:20:42)

Pro mě první návštěva, dost jsem se těšil. Schody hned z ulice jsou velmi nepříjemné, dveře se těžce dovírají, dveře na obojetné WC netěsní. Poměrně úzký prostor pro bohatší stolování se nakonec ukázal jako zcela dostačující. 3 druhy vlastního chleba, špaldový dobrý, bramborový mi nejel. Minilangoš se sušeným žloutkem a syrečkem byl asi nejlepším chodem večera, i když jen jako jako amuse bouche.
 

brtak

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (20. 1. 2019 22:05:28)

Velmi příjemné překvapení v rámci letošního ročníku GRF. Příjemné, útulné, super obsluha, párování vín a celý veřer. Rozhodně doporučuji dokoupení dalších 2 chodů které restaurace nabízí za 400 Kč. Jednička s hvězdičkou za studenou polévku s řepou a kaldoun, jednička za dezert a rybu, jedna mínus za bramboru. Jediná lehká slabina je flank který je tuhý a málo výrazný. Celkově večer hodnotíme na 1 !
 

Grand Restaurant Festival 2019 (20. 1. 2019 09:54:25)

Včerejší degustace v Benjaminu byla nejlepší, kterou jsme kdy v rámci GRF absolvovali. Jídlo bylo vynikající a ocenili jsme i možnost dokoupit za lepší cenu další dva chody. Dostali jsme také vybrat ze 4 druhů bílého vína, s čímž jsme se ještě nikde nesetkali. Líbil se nám i způsob prezentace jídel, kdy se všem hostům (bylo nás celkem 11 v restauraci) věnoval majitel, a všechna podávaná jídla prezentovali přímo kuchaři, kteří je připravili. Odcházeli jsme nadšeni!!!
 

vsmejkal

Connoisseur

plus 1
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (12. 1. 2019 19:51:16)

Slibovaná zážitková degustace zase tolik zážitková není. Jídla jsou servírována s poměrně standardním vysvětlením, co že to dostáváme - ale to dělají i jinde. Stůl ve tvaru podkovy je dán nedostatkem prostoru a dveře přímo na ulici za zády 2 hostů jsou v zimě hodně nepříjemné. Porce extrémně malé - na 1 sousto. Některé hodně dobré, některé docela špatné (pupek), ale snaha o originalitu zde je. Slušná vína, zejména oceňuji nabídku izraelského Yarden. Ale poměr cena/výkon mi přijde dost nevýhodný.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (27. 1. 2019 00:09:56)

Pro info: U dveří se dá zatáhnout závěs, aby netáhlo na záda.
 
 
Vložit komentář

Přečtěte si Pravidla registrace.

Zobrazit starší


 
Ze všech vlastností kuchařových je nejdůležitější přesnost.
Anthelme Brillat-Savarin
Top
English