VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Francouzská restaurace Art Nouveau

Francouzská restaurace Art Nouveau
Živá hudba
Salónek
Bezbariérová
Se psem
Nekuřácký prostor
Platební karty
TOP100
Bio produkty
Farmářské produkty
Kuchyně:
česká, francouzská, mezinárodní
Zvláštnost:
Vítejte v secesi! Nad hlavami se vznášejí dvě řady mohutných lustrů. Nábytek je většinou původní, stejně jako obložení stěn či přepážky kójí s čalouněnými sedáky. Prestižní, výběrové, kvalitní. Originální přístup ke gastronomii je spolu se smyslem pro harmonii zárukou nevšedního gurmánského zážitku.
Hodnocení GR2016
Jídlo: 1.6
Obsluha: 1.6
Interiér: 1.1
Cena: 1110
Moje hodnocení pro GR2017
Jídlo:
Obsluha:
Interiér:
Cena:
(průměr za jídlo a nápoj/1 osoba)
Vložit komentář

Přečtěte si Pravidla registrace.

Komentáře

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (29. 2. 2016 11:43:59)

Prostředí úžasné. Kupodivu v pátek v poledne byla restaurace téměř prázdná. Obsluha byla úslužná, milá a nevtíravá. I když jsme měli laické dotazy, věnovali se nám, vše vysvětlili a cítili jsme se příjemně. Co se hodnocení jídla týče, máme s manželem rozdílný pohled. Mne nejvíce zaujala polévka, manžela hlavní chod: telecí krk v bránici. Dezert - 3 druhy creme brulee - manžela oslovila příchuť josty, mne levandule. Vína velmi dobrá. Oceňuji i speciální nápojový lístek pro akci GRF.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (22. 2. 2016 12:40:04)

Návštěva v rámci GRF 2016, krásné historické prostředí, celkem se o nás staralo 5 číšníků, někteří byli velmi profesionální, pro některé rutina. Večer živá hudba. V rámci GRF měli upravený i nápojový lístek pro aperitiv za příznivé ceny. Menu - šlupky a morek - ok, (ale dobrý nápad :o), polévka sladká, ale skvělá, hl.chod příliš sladký, dezert celkem dobrý. Doprovod vína velmi dobrý. Maličkost - na toaletách 2x vazba umělých květin - zbytečný lapač prachu. Po 1,5 hod - vážně tvrdé židle :o(.
 

Grand Restaurant Festival 2016 (16. 2. 2016 10:57:45)

Už při vstupu do restaurace na člověka dýchne genius loci mluvící francouzsky :) Ale tento pocit velmi rychle zmizí s příchodem obsluhy... nevíme, zda se tak chová pouze k návštěvníků GRF, ale právě GRF je zde proto, abychom se vrátili a utratili třeba několikanásobně víc... Obecně jídla byla chutná, amuse bouche výborný, vína dobrá. Problém je prostě v obsluze. Necítili jsme se jako žádaní hosté, což je škoda. Výkladní skříň Prahy si to nezaslouží...
 

Štíple

Connoisseur

plus 0
minus 1

Grand Restaurant Festival 2016 (16. 2. 2016 05:25:13)

Po loňské návštěvě, kdy jsme zvolili jednochodové menu, jsme se letos rozhodli vychutnat si v nejkrásnějším pražském secesním interiéru menu tříchodové. Amuse bouche nenadchla, polévka pro mě příliš sladká, manželovi chutnala velmi. Druhý chod v dokonalé úpravě byl zážitkem hlavně pro mého manžela, který miluje čočku. Já jsem ocenila variaci creme brule, nejlepší bylo s příchutí josty. Vína skvělá, avšak prezentace bílého vína jako oblast Bordeaux, podoblast Languedoc milovníky Francie zarazí.
 

Mirek7

Food Guru

  4

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (16. 2. 2016 08:01:15)

Vážená vášnivá "fotografko" paní Štíple. Víte o tom, že fotky se dají otočit? Nemusíte se pak na ně dívat s hlavou skloněnou na rameno a ani ten interiér Francouzské restaurace se nebude kácet a nápoje ze sklenic se nebudou vylévat.
 

KUK

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (3. 2. 2016 21:25:03)

Nejdříve špatná zpráva - povinné "tejsofvejst" chutnalo jako šlupky z brambor a morek jako morek, nejspíš proto, že to byly šlupky z brambor a morek. dobrá zpráva je, že chutnaly. Kukuřičný krém, s kuřecími závitky doprovozené zajímavým chardonnay lahodily nosu i jazyku a telecí šál s čočkou vedeny panem šéfkuchařem dokázaly, že je v nich obrovský potenciál chuti, podtržený velmi pěkným červeným vínem. Personál byl vstřícný a milý, ne zcela "kompatibilní" s interiérem.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (1. 2. 2016 14:07:27)

Festivalové menu nás letos opět uchvátilo a nemám k němu výtku. Nicméně jsem dost pohoršená "inovacemi" v interiéru. Nezlobte se na mě, ale plastová lampa svítící zeleně, připíchnutá na secesním balkoně nad vchodem?! A elektrické sušáky na toaletě?! Nezlobte se na mě, ale vypadá to hrozně!! Jinak obsluha uvolněnější než dřív, ale příjemná. Všimla jsem si, že si někdo stěžoval, že se k němu obsluha chová nadřazeně, tak jim chci vzkázat, že se nesmí divit, když jsou oblečení v džínách a svetru!!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (30. 1. 2016 22:39:22)

Art Nouveau připravila výtečné GRF menu. Začali jsme výborným gratinovaným morkem výrazné chuti, skvělé překvapení kuchaře, který s námi prohodil pár slov. Úžasná byla i kukuřičná polévka s kukuřičným kuřátkem (v trochu nadbytečné slanině, která povedenému kukuřičnému krému lehce překážela). Chutné rozpadající se hovězí na čočce ze které kuchaři dostali maximum, které se z čočky a zeleniny mimo sezónu dostat dá. Za nás jedničky i personálu a věřím, že AN má na mnohem víc než jen na 25.místo MV
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (29. 1. 2016 18:34:04)

GRF 2016 dopadl remízou 2:2 = dva chody dobré (především kukuřičná polévka s medailonky z kuřete nadchla), a bohužel hlavní chod (telecí krk) byl i se všemi přílohami mdlý, nedochucený, nezajímavý. 3x créme brulée sice dobré, chápu snahu o inovaci, ale lepší créme brulée než klasické vanilkové zatím nikdo nevymyslel. Obsluha po všech stránkách profesionální, prostředí trvale úchvatné.
 

Grand Restaurant Festival 2016 (29. 1. 2016 15:57:34)

Velmi příjemný zážitek jako každý rok. Jídlo skvělé, obsluha usměvavá, ochotná, neustále se o nás číšníci starali. Atmosféra úžasná i vzhledem k netradičnímu servírování dezertu samotnými kuchaři, který si objednali další hosté v restauraci. Skvělý večer, skvělé prostředí, jídlo i obsluha. Věřím, že to tak bude i příští rok:-)
 

Grand Restaurant Festival 2016 (26. 1. 2016 20:19:11)

Menu bylo zajímavě sestavené,personál velmi přátelský,profesionální.Potěšil nás zájem kuchaře,který se 2x přišel optat,jak nám chutná.Byl to výjimečný zážitek.Skvěle jsme si to užili.
 

TV

Foodie

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2016 (24. 1. 2016 16:44:50)

Menu nezklamalo - odpovídalo očekávání a úrovni restaurace, vyzdvihnout ale musím nadstandardní přívětivost a péči personálu - a to veškerého. Cítil jsem se jako vítaný host, opečovávaný lidmi, které jejich práce baví.
 

Grand Restaurant Festival 2016 (21. 1. 2016 13:33:27)

LETOS NAPROSTÉ ZKLAMÁNÍ. Kvalita číšníků neodpovídající úrovni restaurace. Nejen, že nás přehlíželi a ignorovali, ale dělali i řadu chyb, které zde bohužel nelze kvůli max. počtu znaků uvést. Pokud obsluhu obtěžuje obsluhovat hosty festivalu, nemá se restaurace k festivalu přidávat. Výsledek je tristní. Obsluha je otrávená a hosté mají zkažený večer, který rozhodně není zadarmo, ale za 2 600 Kč, ač se někteří číšníci tváří tak, že když jste tady v rámci festivalu, tak jste tady vlastně zadarmo.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (19. 1. 2016 23:10:50)

Výborné jídlo, příjemný interiér, milá hosteska a obsluha se smyslem pro detail. Jen po zkušenosti s triem creme brulée můžeme konstatovat, že klasické vanilkové je nejlepší.
 

TomSim

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (18. 1. 2016 17:06:39)

Kvalita a chuť tříchodového degustačního menu bez jediné připomínky, i když levandulové crème brûlée mi čichově připomnělo vůni holící štětky mého dědy. Naprosto skvělé a úchvatné prostředí, které bohužel pokazil číšník, který při podávání menu řekl, že je v něm uveden i výběr nápojů, který je pro naši úroveň (byl jsem s partnerkou docela slušně oblečen oproti číňanům v tričku). Hned jak jsem usedl, tak si nešlo nevšimnout zvadlým květinám na stole, na každém detailu záleží.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (18. 1. 2016 11:07:59)

Večeře nám velmi chutnala, skvělé prostředí, profesionální přístup personálu.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (18. 1. 2016 09:20:37)

Včerejší večeře byla povedená, všem nám chutnalo, jako každý rok to bylo výborné. můžeme vřele doporučit.
 

Grand Restaurant Festival 2016 (18. 1. 2016 08:14:46)

Zahájení festivalu páteční návštěvou v Art Nouveau bylo více než důstojné. Kukuřičná polévka se krásně snoubila s medailonkem z kuřátka. Jemné telecí na salátku z čočky bylo doplněno vhodně zvoleným vínem z oblasti Burgund. Závěrečný dezert pak už byl souhrn chutí, který vše završil. Veškerý personál milý a ochotný. Prostředí úchvatné.
 

Grand Restaurant Festival 2016 (17. 1. 2016 14:50:46)

Včerejší večeře v rámci festivalu se velmi povedla. Špičkové prostředí, prvotřídní profesionální a přitom přátelská obsluha, překvapivé chutě jídel, mimořádná nabídka nápojů, ... chtěli jsme původně počkat na další dvě večeře, porovnat tři různé a nepsat hodnocení bezprostředně po zážitku, ale takhle spokojení jsme již dlouho nikde nebyli a tak jsme se o názor podělili již dnes, V + V.
 

Grand Restaurant Festival 2016 (17. 1. 2016 11:34:02)

Restauraci navštěvujeme pravidelně v rámci festivalu. Opět vše úžasné, jídlo s láskou připravené, obsluha profesionální a přátelská, prostředí nemá široko daleko konkurenci. Krásný zážitek!
 

Boddie

Food Guru

  9

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2016 (16. 1. 2016 17:54:21)

Dále konfitovaný telecí krk v bránici=ano, šlo to, jen jsem musel použít na dochucení dost soli, a to já ji používám skromně. Nejlepší na závěr. Créme brulée na 3 způsoby, tedy na sladko s levandulí, na hořko s jádry z tonkových bobů a na kyselo s jostou (kříženec černého rybízu a angreštu). Kdo nezná tonku, nechť si to vyguglí jako já :-))) Číšník Jiří velice příjemný, secesní prostředí téměř nepřekonatelné. Víno skvěle vybrané. Jen kdyby tu vařil třeba Jack Auffrays jako před třema lety.
 

Mirek7

Food Guru

  4

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (29. 1. 2016 18:28:18)

Zdravím, pane Boddie. Po dnešní návštěvě Francouzské restaurace (viz moje okomentování) reaguji na Váš komentář: 1) Kukuřičná polévka s kuřátkem byla pro mě naopak absolutní lahoda - a kuřátkové medailónky především. 2) Se solí absolutní souhlas - hlavně hlavní chod byl po všech stránkách mdlý, nedochucený. 3) Créme brulée levandule i tonka celkem O.K., ovšem josta nám chutnala jako jogurt. Prý zde funguje nějaké "mezikuchaří" a to je bohužel znát.
 
 
Vložit komentář

Přečtěte si Pravidla registrace.

Zobrazit starší


 
Pospěš si s prací, nikoli s jídlem.
Čínské přísloví
Top
English